top of page

Ce mică-i vacanța mare!..

Se termină luna august, acuși se termină și vacanța – ce mică-i vacanța mare!

Pregătirile pentru școală sunt în toi, se cumpără rechizite, se văruiesc pereți, se aleg ghiozdane noi, poate chiar se revizuiesc cunoștințele din anii trecuți. Sunt multe de făcut și timpul nu prea are răbdare. Iar undeva, pe lista de „ must do” înainte de începutul școlii a unora dintre părinți se găsește și controlul stomatologic. Ca să începem școala cum trebuie, cu dinții sănătoși, sau măcar să știm cum stăm după o vacanță în care am cam făcut și excepții, bunicii știu prea bine...

Și pentru că iureșul pregătirilor începutului de an școlar nu ne ocolește nici pe noi, pedodonții, putem profita de vizitele copiilor la stomatolog ca să amintim părinților sau bunicilor câteva lucruri la care poate că nu se gândesc neapărat.

Putem, de pildă, să le sugerăm să pună în ghiozdanul copilului care își va petrece o mare parte din zi plecat de acasă (deh! – sport, muzică, limbi străine, câte și mai câte activități care cer sacrificii) un pachețel de gumă de mestecat făra zahăr sau -și mai bine– cu xylitol si să îl încurajeze să mestece câteva (2-3) minute după ce a mâncat. Șansa ca resturile alimentare să stagneze pe și mai cu seamă între dinți toată ziulica va diminua simțitor, sporind -tot simțitor- șansele la un zâmbet sănătos. Avantaj colateral: un părinte care nu refuză copilului guma de mestecat probabil că e mai cool decât unul care îi spune că nu este sănătos să mestece gumă, nu-i așa?

Zâmbiți vă rog, începe școala!


Postări recente

Afișează-le pe toate

Program Curs 30.03

Cum numai mâine nu-i poimâine, iar Molarul Unu Permanent bate la ușă, ne face plăcere să vă transmitem programul detaliat al evenimentului. Va așteptam cu drag!

bottom of page