top of page

Publicații

Anomalii dentare de dezvoltare tip MIH

Countryside Road_edited_edited_edited.jp

"Concepută sub formă de monografie, cartea aduce contribuții teoretice și practice într-un segment de patologie modern, dar încă neprezentat într-un mod unitar la noi în țară, răspunzând astfel preocupărilor și interesului actual al medicilor specialiști pedodonți și nu numai pentru patologia necarioasă a primului molar permanent, în mod special pentru anomaliile de structură ale acestuia."

Ioana-Andreea Stanciu, Rodica Luca

2020

Fluorul

Countryside Road_edited_edited_edited.jp

Actualizări și recomandări de profilaxie

"Albert Einstein afirma că „intelectualii rezolvă problemele, dar geniile le previn”. Fără pretenții de genialitate, dar realizat în intenția de a sprijini practicianul stomatolog în activitatea zilnică de cabinet, prezentul ghid oferă o expunere obiectivă privind rolul preventiv al fluorului în stomatologie, precum și informaţii şi argumente privind cele mai noi standarde profilactice aflate în fluxul publicaţiilor ştiinţifice actuale."

Cristian Funieru, Daniela Jumanca, Roxana Oancea, Ruxandra Sfeatcu, Arina Vinereanu

2022

Traumatismele dentare la copii

Countryside Road_edited_edited_edited.jp

Ghid pentru părinți și copii... cuminți

"Începând cu vârsta de 1 an, când copilul începe să meargă și să exploreze lumea pe cont propriu, el devine mai expus la accidentări decât până atunci. Și, pentru că deja are dinți, și aceștia pot suferi traumatisme, de cele mai multe ori prin căderi accidentale. Traumatismele dinților de lapte pot afecta și dinții permanenți de înlocuire, ai căror muguri sunt situați în grosimea osului, sub dinții de lapte. De aceea, este foarte important să evităm, pe cât posibil, traumatismele, iar dacă acestea se întâmplă totuși, să ne prezentăm cât mai rapid cu copilul la stomatologul pediatru."

Arina Vinereanu, Andrada Bratu, Aneta Munteanu

bottom of page